onsdag 3 september 2014

"Kräfträkor"

Måste skriva in det här receptet innan jag glömmer bort det själv, haha...

Testade att göra räkor i kräftlag tidigare i somras när vi skulle hem till vänner på kräft/räkkalas.
Gott var det och enkelt som en plätt att göra med!

Lite kul och annorlunda variant som ett komplement till det vanliga kräft och räkbordet.

 Recept

 1 kg frysta räkor
1½ liter vatten
½ liter öl
½ dl grovsalt
2 knippen dillkronor
1½ msk socker

Koka upp vatten, öl, salt, socker och hälften av dillen. Låt sjuda några minuter och ställ det sedan åt sidan så det för kallna.

Lägg de frysta räkorna i en bunke och tillsätt resten av dillkronorna. Sila lagen och häll över räkorna. Låt sedan stå i kylen ca 1 dygn så räkorna riktigt får suga åt sig lagen.

Vid servering häller du av lagen och lägger upp räkorna i en skål eller på fat.




Kolla in kanterna på dessa pajer! Susanne hon kan allt!
=D