onsdag 26 juni 2013

Torsk i kokoslimesås

Tack Åsa för detta superduperbraiga recept!

Recept

6 pers

2 pkt torsk
1 burk kokosmjölk
2 dl creme fraiche
1-2 tärningar fiskbuljong
1 lime (+ 1 till servering)
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjo
100 g haricotverts
1 tsk oystersås
1 tsk fisksås
ingefära, färsk
salt och peppar

Till servering:
Skalade räkor och lime

Sätt ugnen på 225 grader.

Tina fisken något om den är fryst, skär i 2 cm tjocka skivor och lägg i botten på en form. 
Salta lite och peppra, ta det lugnt med saltet då både oystersåsen och fiskssåsen innehåller 
mycket salt.

Strimla och hacka purjo, paprika och ingefära, fördela detta över fisken samt haricotverts.

Vispa ihop kokosmjölk, creme fraiche, rivet skal och saft av lime. 
Blanda ner oystersås och fisksås, smula i buljongtärning. 
(tillsatte även lite sambal oelek i för att få lite hetta).
Häll detta över fisk och grönsaksblandningen.

In i ugnen i ca 25-30 min.

Servera ris, gärna råris, till och räkor och limeklyftor.

Fräscht & Gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar