måndag 15 juli 2013

Lax i gräslöksås

Måndag och sista veckan innan 3 veckor semester, lääängtar!!!
Längtar också till resan till Cypern som också närmar sig, ska bli så skönt,
bara bada och sola hela dagarna och sedan sätta sig vid dukat bord på kvällarna,
DET kallar jag semester!

Ikväll ska jag ge er recept på en laxrätt som är busenkel men väldigt god, går att variera
en del men ungefär så här brukar det se ut.


Recept

4-5 pers

4 laxfilébitar, frysta
5 dl creme fraiche
1 purjo, skivad
1 dl gräslök, hackad
1 dl dill
½ citron, saften
½ msk honung
Salt & Peppar

Ev lite räkor och sockerärtor

Börja med att skiva purjolöken och fräs den tills den får lite färg. Tillsätt creme fraiche, gräslök och dill.
Låt puttra ihop och lägg sedan i laxfileérna som du tärnat i mindre bitar. Småkoka tills laxen
är genomkokt, ca 4-5 min.

Smaka av med salt och svartpeppar, citron och honung.

Idag tillsatte jag lite räkor och sockerärtor, skurna i bitar, mot slutet.

Servera bandspagetti till och så här i sommar och semestertider kanske ett 
glas rosé....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar