Måste tipsa om en snabbvariant till pulled pork och diverse chiligrytor -
vardagssnabbt alternativ men MINST lika gott!
(Lånad bild) |
Recept
4 pers
1
grillad kyckling
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk olja
½ flaska barbequesås à 500 g (gärna med rökig hickorysmak)
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk olja
½ flaska barbequesås à 500 g (gärna med rökig hickorysmak)
½-1
kruka hackad koriander
salt och peppar
salt och peppar
Till servering, skär upp och lägg i skålar:
1
-
2
avokado
Salladshuvud
Gurka
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 burk majskorn (à ca 340 g)
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 burk majskorn (à ca 340 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
8 pitabröd
Plocka/riv kycklingköttet i bitar.
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Dela chilin på längden och skrapa ut kärnor och fröfästen med en tesked. Hacka chilin fint.
Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en gryta 1–2 minuter utan att det bränns.
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Dela chilin på längden och skrapa ut kärnor och fröfästen med en tesked. Hacka chilin fint.
Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en gryta 1–2 minuter utan att det bränns.
Lägg i kycklingköttet och häll i halva flaskan med barbecuesås. Tillsätt lite vatten för att späda ut såsen något, ca ½-1 dl. Låt småputtra en stund tills det kokat ihop. Tillsätt grovhackad koriander och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med tillbehören samt bröden (som värmts i ugnen) och låt alla ta för sig.
Hur enkelt låter inte detta!?
Och suveränt gott!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar