Igår kväll var vi ute till Magnus marker och skulle fiska kräftor, med oss hade vi en matsäck med diverse, korv och bröd är ju en klassiker när man sitter ute i skog och mark men vi hade även svängt ihop smet till att göra kolbullar! Första gången vi testat att göra det själva och det var ju verkligen busenkelt men framför allt kolossalt gott!!
Recept
300-400 g tärnad bacon
7 dl vatten
7 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl eller annan lite grövre mjöl
½ tsk salt
Blanda ihop allt till en smet (förutom baconen ).
Häll på petflaska som är enkel att ta med sig i skogen och hälla ur vid lägerelden.
Värm på en panna, t ex en speciell kolbullepanna. Använd ev lite smör för att smörja pannan lite.
Häll på en dos baconträningar och låt fräsa tills de blir lite knapperstekta.
Slå sedan på en skvätt smet och vänd kolbullen när det börjar bli fin färg på undersidan.
Vändstek och servera med ligonsylt.
Gott, så gott!!
Ja hur gick det då med kräftfisket..? Njae inte så vidare värst, 9 ynka kräftor bara...
Men vi fick hem desto mer av fina goda kantareller!
Det här är väl ren och skär lycka!
(och lite jobb..)
=D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar