Recept
125 g
smör
16 digestivekex
Fyllning:
1 dl lemon curd
100 g mörk choklad, 70%
3 dl vispgrädde
600 g philadelphiaost
1½ dl florsocker
1 msk pressad apelsinsaft
Garnering:
Kanderade apelsinskivor
16 digestivekex
Fyllning:
1 dl lemon curd
100 g mörk choklad, 70%
3 dl vispgrädde
600 g philadelphiaost
1½ dl florsocker
1 msk pressad apelsinsaft
Garnering:
Kanderade apelsinskivor
Smält smöret. Mixa kex och smör i
en matberedare. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant. Sätt in i
kylskåp så att botten stelnar.
Bred lemon curd på kexbotten. Riv chokladen grovt på ett rivjärn. Vispa grädden.
Bred lemon curd på kexbotten. Riv chokladen grovt på ett rivjärn. Vispa grädden.
Rör ihop philadelphiaost med florsocker och
apelsinsaft.Vänd ner hälften av den rivna chokladen och grädden.
Häll smeten över kexbotten i formen. Strö över resten av den rivna chokladen och ställ kakan i frysen minst 3 timmar.
Häll smeten över kexbotten i formen. Strö över resten av den rivna chokladen och ställ kakan i frysen minst 3 timmar.
Kanderade apelsinskivor
1 dl vatten
1,5 dl socker
Så många apelsiner man vill ha, jag tog 1.
Dela apelsinen på hälften, skiva tunt. Koka upp vatten och socker, lägg i apelsinskivor när sockret löst sig. Koka på svag värme i 30 minuter. Låt skivorna rinna av, vänd dem sen i strösocker och torka i ugn i 100 grader i 1 h.
Kom ihåg att ta ut cheesecaken ur frysen i god tid så den får tina något. Garnera med apelsinskivor.
Yummi!
Thanks for liking! =)
SvaraRadera