Varsågoda!
Recept
800 gram torsk och lax
500 gram oskalade räkor
1 purjolök
3-4 morötter
3 potatisar
2-3 stjälkar selleri
2 msk smör
2 paket saffran
1 pressad vitlök
1 fiskbuljongtärning
1.75 liter räkspad
2 dl vitt vin
Salt & vitpeppar, dill
Skala räkorna. Koka skalen i lättsaltat vatten (1.75 l) i 10 min. Sila från skalen.
Skölj och skiva purjon. Skala och strimla morötter och potatis. Skiva sellerin. Fräs detta i smöret i en rymlig gryta. Tillsätt saffran, vitlök, räkspad plus buljongtärning och vin. Koka upp och låt koka 5-6 min.
Skär fisken i tärningar och lägg ner i grytan, sjud 2-5 min. Lägg sedan i räkorna och hetta upp. Smaka av med salt, peppar och dill.
Servera med nybakat bröd eller färdiga vitlöksbaguetter som värms i ugnen.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar