Efteråt åkte vi hem till oss och firade med grillat på soldäck. Marinerade fläskfiléer i grillolja, rosmarin och krossade vitlöksklyftor, fick ligga och dra i ett dygn och MMMMMM vad gott det blir!!! Man ska marinera i god tid, så är det bara!
Till det gjorde jag en potatissallad som är så himla (passande ord va?) god! Bjöds på den en midsommarfest för hundra år sedan och som tur var fick jag receptet så nu är det min tur att dela med mig till er! =)
Recept
ca 8 pers
Jag skriver inga mått då det är efter eget tycke och smak
Kokt kall färskpotatis
Fetaost
Cocktailtomater
Ruccola (eller annan sallad)
Röd lök
Avokado
Hade även i några rädisor som blev över från en annan rätt.
Skär ner i lagom stora bitar och blanda i en stor skål.
Dressing:
1 dl raps eller olivolja
2-3 msk dijonsenap
2-3 msk honung
1 pressad vitlöksklyfta
Dill, persilja och gräslök
Örtsalt
Ev. kalamataoliver att strö över
Vispa/skaka ihop, blir det för tjockt kan man späda med lite vatten. Häll över grönsakerna och toppa med oliver om så önskas.
Bjöd på rabarberpaj med marängtäcke till efterrätt, recept på det kommer i morgon. =)
Glad? Ja, går det att missa?! =)) |
Glad tjej fick bla en tavla hon gått och suktat över länge, länge...FOLLOW YOUR DREAMS... ett bra budskap tycker jag och det hoppas jag hon kommer göra. <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar