One of the seven sins - Pulled Pork
Det är väl ingen riktig matblogg om man inte har ett recept på Pulled Pork med eller vad säger ni?!
Denna maträtt har ju fullkomligt exploderat in i våra svenska kök!!
Den klassiska tacobuffén har fått sig en riktig konkurrent kan man lugnt konstatera.
Har nu ätit det några gånger men först förra helgen var det dags att prova själv,
köpte en bit karré på ca 1.3 kg (eller köpte två och kastade in den andra i frysen).
Det fina med denna maträtt är att det sköter sig alldeles självt i ugnen i flera, flera timmar!
Gjorde i ordning den vid 12-tiden på dagen och skjutsade in den i ugnen, sedan drog vi iväg till Marieberg köpcentrum och lagom vi kom hem igen 6 ½ timmar senare var det klart!
Enklare än så kan det väl knappast bli?!
Enklare än så kan det väl knappast bli?!
Recept
ca 8-10 persca 1 kg karré i bit
flingsalt
chiliflakes
chilipulver
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 dl barbequesås med rökig smak
2 dl vatten
3 msk oxfond
Sätt ugnen på 115 grader.
Skölj av köttet och torka av. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn.
Klappa in rikligt med kryddorna runtom
(kan inte ge några exakta mått, man får gå på känsla!).
Fördela klyftad lök och vitlök runtom och på köttbiten.
Blanda vatten, barbequesås och fond och häll detta över köttet.
Sätt på locket och in med grytan i ugnen!
Där får den stå och gotta till sig i ca 6 h (jag hade den inne i ca 6 ½ h).
Dra med en gaffel i köttet och se om det faller isär lätt, annars får det stå ett tag till!
Det ska formligen RASA isär, då är det klart.
Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel i grytan, mojsa ihop det lite med såsen och löken.
Servera pulled pork med t ex pitabröd och grönsaker så som gurka, tomat, majs, isbergssallad skuren i bitar.
Och gräddfil eller creme fraiche. Alla plockar ihop sin egen tallrik, precis som med tacos.
=)
Åh vad det låter gott, jag är ingen bra kock men ska försöka med det receptet, ska man skära bort fett och så från köttbiten ?
SvaraRaderaHälsn Lis
Ja det är så gott så gott!
RaderaDet här fixar du lätt! :)
Köttet ska läggas i som det är, fettet ger en extra skjuts på smaken. Sedan när man drar isär köttbiten kan man fiska upp det som är kvar av fettet.
Lycka till!