Måste dela med mig av efterrätten jag bjöd på på nyårsafton! Den är sååå krämig och god!!
Den här kan ni prova att göra i helgen!
Recept
Botten
100
g
smör
100 g mintchokladplattor
2 st ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
2.5 msk kakao
1.5 tsk bakpulver
100 g mintchokladplattor
2 st ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
2.5 msk kakao
1.5 tsk bakpulver
Mellanlagret
200
g
cream cheese
100 g mjölkchoklad
2 tsk vaniljsocker
100 g mjölkchoklad
2 tsk vaniljsocker
Toppenlagret
150
g
mintchokladkakor
Vid servering
Färska bär, tex hallon och vispad grädde
Värm ugnen till 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant och strö kokosflingor i formen, ca 21 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från värmen och lägg ner mintchokladplattorna och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan ner i blandningen i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter.
Under tiden gör du ett vattenbad där du låter chokladen smälta.
Sedan blandar du cream cheese tillsammans med vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.
Ta ut kakan ur ugnen och applicera chokladblandningen jämnt på kakan, in med kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 4-5 minuter.
Därefter tas kakan ut igen och täck toppen med mintkakor (jag skar dem i halvor på diagonalen, grädda ytterligare i 4 minuter för att kakorna ska smälta ner något.
Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara kakan svalt.
Tårtan blir godast om den får stå någon dag eller två, då blir den som bäst.
Serveras tillsammans med färska bär och vispad grädde eller rakt upp å ner som den är, gott vilket som!
Smörj en form med löstagbar kant och strö kokosflingor i formen, ca 21 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från värmen och lägg ner mintchokladplattorna och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan ner i blandningen i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter.
Under tiden gör du ett vattenbad där du låter chokladen smälta.
Sedan blandar du cream cheese tillsammans med vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.
Ta ut kakan ur ugnen och applicera chokladblandningen jämnt på kakan, in med kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 4-5 minuter.
Därefter tas kakan ut igen och täck toppen med mintkakor (jag skar dem i halvor på diagonalen, grädda ytterligare i 4 minuter för att kakorna ska smälta ner något.
Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara kakan svalt.
Tårtan blir godast om den får stå någon dag eller två, då blir den som bäst.
Serveras tillsammans med färska bär och vispad grädde eller rakt upp å ner som den är, gott vilket som!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar