söndag 3 november 2013

Hasselnötsfyllda äpplen

Hej, hej!
=)

Här kommer en riktig höstig och GRYMT god efterrätt!
Går utmärkt att förberedda i god tid också sedan är det bara att baka av dem precis
innan servering!

Recept

8 pers

8 st syrliga äpplen, gärna Ingrid Marie
150 g smör, rumstempererat
3 msk socker
1 msk kanel
8 st digestivekex
1 dl hackade hasselnötter
ev 8 st kanelstänger
ljus sirap

Sätt ugnen på 180 grader.
Kärna ur äpplena, jag brukar använda en potatisskalare och trycka igenom som en cirkel från båda håll.
Sedan är det bara att trycka ut kärnhuset. Placera äpplena i en smord ugnssäker form.

Smula ner kexen i en bunke, tillsätt övriga ingredienser förutom sirapen. Blanda till en jämn massa.
Tryck ner blandningen i hålen på äpplena, det som inte får plats inne i trycker du fast på toppen. 
Så här långt kan man förbereda och sedan ställa in i kylen tills
det är dags för servering.

Innan man sätter in dem i ugnen kan man sätta ner en kanelstång i varje äpple, för dekorationens skull.
Ringa sirap över varje äpple och grädda i ugnen i ca 20-30 min.
Äpplena ska spricka sönder lite i skalet, då är det färdiga.

Servera vaniljglass till.

Åh det är så gott!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar