söndag 13 september 2015

Toll House Giant Cookie



Hej på er!

Blev bjuden på en vääääldigt god, härligt seg kaka i fredags! Den var så god att jag var tvungen att baka den själv redan på lördagen och bjuda framför allt min 18-åriga dotter på, visste att hon skulle älska den!!

Den var så god så jag bara måste skriva ner den och dela med mig av detta fantastiska bakverk!
Varsågoda!

Recept

200 g schweizernötschockladkaka
15 st dumlekolor
175 g rumsvarmt smör
 1 3/4 dl farinsocker
1½ dl strösocker
1 ägg
1½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3½ dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader och gallret på lägsta nivån i ugnen.

Grovhacka chokladen och dela kolorna i halvor.
Rör ihop smöret, delat i mindre bitar, med farin och strösocker med t ex en degkroksförsedd elvisp. Tillsätt ägget och vispa tills det fördelat sig.

Blanda övriga torra ingredienser i en separat burk, tillsätt detta över smörsmeten, vispa till en jämn smet.

Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter. Tryck fast kanten som vanligt över botten. Detta för att det kommer sippra ut lite smör i skarven, bakplåtspappret fångar upp detta och det är lättare att få av kakan sedan. 

Häll smeten i formen och tryck ut den i ett jämnt lager. 
Grädda i nedre delan av ugnen i ca 30 min.

Låt den svalna och stelna en stund innan du eventuellt lossar den från formen och lägger över den på ett fint fat. 


Servera med en klick grädde eller glass! 
Låt gärna kakan vara lite ljummen vid servering, sååå gott!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar