måndag 11 februari 2013

Lövbiff Teriyaki Style!

Åh, den här rätten är så god!!!

Är du en sucker för teriyaki kommer du ÄLSKA denna rätt!


Recept
4 pers

8 skivor lövbiff
175 g färskost med vitlökssmak 
4 st rosmarinkvistar
1-1½ dl teriyakisås
2 msk sesamfrön
1 1/2 msk olja
1 tsk salt
2 krm pepparmix

Repa och hacka rosmarin.
Strö salt och pepparmix över biffarna. Lägg en rejäl klick färskost på varje biff, 
fördela rosmarin och vik ihop. 
Stek biffarna 2-3 minuter på varje sida i smör i en stekpanna. 
Häll på teriyakisås och sesamfrön mot slutet av stekningen.
 
 
Servera lövbiffarna med pressad potatis och en fräsch råkostsallad. 
 Något som är gott är att strö över lite hackad persilja när du pressar potatisen, och några klickar smör, salt och nymalen svartpeppar förstås!

 
Råkostsallad
 
2 morötter 
1/4 vitkål
1 stort äpple, gärna syrligt
1 1/2 msk färskpressad citronjuice 
1/2 dl rostade solrosfrön 

Grovriv morötter och äpple. Finstrimla vitkålen.
                               Blanda med färskpressad citronjuice. Strö över rostade solrosfrön.

Jag glömde köpa citron idag så jag pressade en blodapelsin istället. 
Var gott det med men blev inte riktigt lika friskt.

Älskar blodapelsiner!
De är så smakrika och småsyrliga i smaken!
Bästa tiden för dem är NU!

Vet ni hur blodapelsinen får sin speciella färg?
Det är en produkt av den stora temperaturskillnaden som råder 
mellan varmare dagar och kyligare nätter.
 
Så nu vet ni det!
=)
~~~~~~~~


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar