tisdag 5 februari 2013

Latmansbröd

Ett bröd som är så enkelt att göra och gör skäl för sitt namn är 
- Latmansbröd!

Vem som helst kan snabbt och enkelt slänga ihop detta!


Recept
1 bröd

½ pkt jäst
2½dl vatten
1½ tsk salt
2 msk olivolja
1 dl kruskakli
5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 225 grader.

Smula jästen i en bunke och lös den i fingervarmt (37 grader) vatten.  
Tillsätt salt, olivolja, vetemjöl och kruskakli.

Rör om allt med en trägaffel eller dyl så allt blandad sig.
Degen ska vara lös och kladdig.

Häll upp degen i en smord avlång brödform och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.

Grädda i ugnen ca 20 min, sista 3-4 min öppnar du upp ugnsluckan lite.

Stjälp upp på galler och skär skivor när brödet svalnat något.
 

Mumsfilibums!
~~~~~~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar