Ikväll gjorde vi en smörgåstårta, så gott!!
Vi brukar göra det på stora polarkakor, blir lite matigare då tycker jag.
Garneringen varieras något men ikväll valde vi räkor och var lite bekväma och
köpte handskalade räkor i lag, de är riktigt goda!
Recept
Fyllning:
3 polarkakor
3 dl vispgrädde
1 dl majonäs
1 burk tonfisk i olja
1 gul hackad lök
1 dl hackad dill
4 ägg (2 ska vara till garneringen)
1 tsk senap, vanlig eller dijon
salt & svartpeppar
Koka äggen och lägg undan 2 av dem till garneringen.
Vispa grädden och blanda ner övriga ingredienser, äggen hackar du enkelt med hjälp av en äggskivare, bara skiva det två gånger från olika håll.
Smaka av med salt och peppar.
Bred fyllningen på två lager polarbröd, lägg ihop dem.
Garnering:
½-1 dl vispgrädde
½ dl majonäs
½ gurka
2 tomater
2 ägg
240 g skalade räkor
75 g röd stenbitsrom
Ev citronskivor och någon dillkvist
Vispa grädden och blanda ner majonäsen. Bred detta över toppen på den tredje, övre polarkakan.
Garnera i önskat mönster med övriga ingredienser.
Fat: Bruka |
Fat: Mateus |
Krämig och god!
Slog även till på att blanda till en liten fredagsdrink - Absolut Pears med
Schweppes Pear Lime fusion och MASSOR av krossad is! Mmmm!
Sommar snart eller...?
;-)
Sedan har det varit soffan för hela slanten, Let's Dance och ostkaka.
Over 'n out for now!
~~~~~~~~
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar