onsdag 25 april 2012

Fräsch Jordgubbsglasstårta

Kan inte hålla mig längre! Måste bara dela med mig av det här jätteenkla receptet men supergoda glasstårtan! =D



Recept

6 dl grädde
200 g vit choklad
2 ägg
200 g jordgubbar
1 dl florsocker
1 msk citronsaft

Vispa grädden. Smält ena chokladkakan (100 g) i mirco eller vattenbad och vispa sedan ner 1 ägg i taget. Blanda sedan ner hälften av den vispade grädden.

Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm.

Smält den andra chokladkakan. Mixa jordgubbarna och blanda ner resten av grädden, florsocker och citronsaft. Bred ut krämen över chokladsmeten, var försiktig så att lagerna inte blandas. Går att frysa bottendelen en stund först om man vill.

In i frysen med den, minst 4 timmar. Ska man servera den som en hel tårta bör den tas fram i god tid innan, 2 timmar kan den stå i formen i rumstemperatur.

Garnera med jordgubbar och citronmeliss.

Ät och njut!


Går jättebra att dela tårtan i bitar direkt och garnera varje bit fint direkt på fatet. T ex om man inte är så många att hela tårtan går åt. Så spar man resten i frysen och tar fram och skär en bit när andan faller på.


Kanske något att testa till fredagsmyset? =)

Måste visa mina nya små söta formar jag köpte idag... ska prova en ny efterrätt på fredag och då ska de användas!

Små söta formar från Ib Laursen, 29,-/st


Blir efterrätten dessutom god och inte bara snygg att titta på kommer recept upp på bloggen naturligtvis!

Natti, natti...

4 kommentarer:

  1. den tårtan ser väldigt god ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Rebecka!

      Den ÄR väldigt god! Testa vetja! =)

      Radera
  2. Kan man använda något annat istället för grädde?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm, hur tänkte du då, för att det ska bli nyttigare eller för att du inte tål laktos? Eftersom det ska vispas och bli fluffigt måste det vara något som liknar grädde, som t ex Mellangrädde eller då en laktosfri variant. Vaniljvisp kanske fungerar också.

      Radera