Recept
ca 15 bitar
3 stora runda rågsiktskakor (Polarkaka)
6 hackade hårdkokta ägg
2 pkt frysta krabbfish
100 g rökt lax
1 dl créme fraiche
1 dl majonnäs
½ finhackad rödlök
½ dl finhackad gräslök
½ dl finhackad dill
Citronsaft, salt, peppar
Garnering:
2 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
500 g räkor med skal
100-200 g rökt lax
1 burk röd rom
citron, färsk dill
Blanda samman ingredienserna till fyllningen, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Fördela den mellan bottnarna.
Blanda majonnäsen med créme fraiche till garneringen. Jag använder alltid äkta majonnäs och riktig créme fraiche, tycker smaken blir godare och gillar de "äkta" produkterna framför lightvarianterna. Bred blandningen ovanpå och runtom kanten på tårtan. Garnera med skalade räkor, små rullade laxskivor, röd rom, gurka, citron och dillkvistar.
Gjorde två tårtor och min 15-åriga dotter ville garnera den enda, vilket hon fick göra mer än gärna! Nedan ser ni hennes fina tårta.
Blev rätt nöjd med min också...
Det bästa var väl att de var lika goda båda två och nästan allt gick åt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar