fredag 13 april 2012

Blåbärspannacotta

Kvällens efterrätt blev ett nytt recept, en blåbärspannacotta där blåbären blandas ner i själva gräddsåsen, fick en härlig färg! Har inte varit någon superfan av pannacotta tidigare, tyckt att de ofta är för söta och sliskiga men denna var fräsch.





 Hittade sååå söta små dekorationshjärtan av mörk och vit choklad i affären när jag handlade idag. Visst är det söta?! Och passade perfekt att dekorera efterrätten med. =)





 Recept
6 port

5 dl grädde
2 dl blåbär
1 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad

Vit choklad som dekoration eller något annat fint


Tina blåbären om de är frysta, mixa till en jämn smet. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5-10 min. Värm grädden, socker, vaniljsocker i en kastrull tills det nästan kokar. Ta av från värmen och blanda ner de mixade blåbären. Blanda nu ner de urkramade gelatinbladen. Häll i glas/skålar och låt stå kallt och stelna i minst 3 timmar. Dekorera med något sött på toppen innan servering. Jag valde de söta chokladhjärtan.



Ha en fortsatt skön kväll! Kram på er!

4 kommentarer:

  1. Hej!
    Detta ser ju jättegott ut och måste testas! :) Hur många portioner är det beräknat till?

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vad kul att du vill testa!
    Det blir ca 6 normalstora dessertglas av detta (ska lägga till det i receptet).

    Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för svar! Detta blir det som dessert på nästa tjejmiddag :)

      Radera
    2. Hoppas ni får en riktigt rolig kväll! =)

      Radera