Hittade sååå söta små dekorationshjärtan av mörk och vit choklad i affären när jag handlade idag. Visst är det söta?! Och passade perfekt att dekorera efterrätten med. =)
Recept
6 port
5 dl grädde
2 dl blåbär
1 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
Vit choklad som dekoration eller något annat fint
Tina blåbären om de är frysta, mixa till en jämn smet. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5-10 min. Värm grädden, socker, vaniljsocker i en kastrull tills det nästan kokar. Ta av från värmen och blanda ner de mixade blåbären. Blanda nu ner de urkramade gelatinbladen. Häll i glas/skålar och låt stå kallt och stelna i minst 3 timmar. Dekorera med något sött på toppen innan servering. Jag valde de söta chokladhjärtan.
Ha en fortsatt skön kväll! Kram på er!
Hej!
SvaraRaderaDetta ser ju jättegott ut och måste testas! :) Hur många portioner är det beräknat till?
Hej!
SvaraRaderaVad kul att du vill testa!
Det blir ca 6 normalstora dessertglas av detta (ska lägga till det i receptet).
Lycka till!
Tack för svar! Detta blir det som dessert på nästa tjejmiddag :)
RaderaHoppas ni får en riktigt rolig kväll! =)
Radera