fredag 13 april 2012

Kyckling i ugn

Ikväll har vi lagat ett gammalt beprövat recept. Första gången jag bjöd min sambo på mat var det faktiskt den här rätten och han åt och åt och ÅT, har nog aldrig sett en karl äta mer på en och samma gång som då haha! (kanske var han nervös). Det har i alla fall blivit en favoriträtt som vi lagar då och då. Perfekt fredagsmat så det inte tar allt för lång tid att slänga ihop, speciellt inte om man hjälps åt.



Recept

1 kg kycklingfilé
1 st röd paprika
1 st grön paprika
1 st purjolök
 Salt och peppar

Skär kycklingfiléerna i bitar, stek i en panna, salta och peppra men tänk på att kycklingfonden i såsen ger sälta också.
Skär paprika och purjo i bitar och vänd ner detta i kycklingen och stek på detta några minuter efter att kycklingen är genomstekt.
Häll över i en gratängform.

Gratängsås:
150 gram färskost, vitlök & örter
1 st vitlöksklyfta
4 dl grädde
2 msk kycklingfond
2 dl riven ost

Blanda allt i en bunke och häll över kyckling och grönsakerna i formen. Grädda i ugn i 225 grader tills det får färg, ca 20-25 min.

Servera med en god sallad och bandspagetti. Mums!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar