Ikväll har vi lagat ett gammalt beprövat recept. Första gången jag bjöd min sambo på mat var det faktiskt den här rätten och han åt och åt och ÅT, har nog aldrig sett en karl äta mer på en och samma gång som då haha! (kanske var han nervös). Det har i alla fall blivit en favoriträtt som vi lagar då och då. Perfekt fredagsmat så det inte tar allt för lång tid att slänga ihop, speciellt inte om man hjälps åt.
Recept
1 kg kycklingfilé
1 st röd paprika
1 st grön paprika
1 st purjolök
Salt och peppar
Skär kycklingfiléerna i bitar, stek i en panna, salta och peppra men tänk på att kycklingfonden i såsen ger sälta också.
Skär paprika och purjo i bitar och vänd ner detta i kycklingen och stek på detta några minuter efter att kycklingen är genomstekt.
Häll över i en gratängform.
Gratängsås:
150 gram färskost, vitlök & örter
1 st vitlöksklyfta
4 dl grädde
2 msk kycklingfond
2 dl riven ost
Blanda allt i en bunke och häll över kyckling och grönsakerna i formen. Grädda i ugn i 225 grader tills det får färg, ca 20-25 min.
Servera med en god sallad och bandspagetti. Mums!
Etiketter
Advent/Jul
Allmänt
Ananas
Avokado
Bacon
Bakverk
Banan
Bjudning
Blommor
Blåbär
Bulgur
Champagne
Choklad
Citron
CrossFit
Drink/Bål
Drinktilltugg
Dryck
Efterrätt
Evfa Attling
Familj
Fest
Fisk
Fläskfilé
Fläskfilé/kött
Frukost
Frukt
Färna
Förrätt
Gant
Glas
Godis
Gratäng
Grilla
Grillat
Hallon
Hus
Högtid
Inredning
Italienskt
Jordgubbe
Kakor
Kassler
Kiwi
Kläder
Korv
Kyckling
Kött
Köttfärs
Lamm
Lax
Lexington
Lime
Lågkolhydrat
Långkok
Lättlagat
Lövbiff
Matbröd
Mateus
Matlagningskväll med vänner
Matpaj
Mode
Nektarin
Nötkött
Odd Molly
Ost
Oxfilé
Paj
PartyLite
Passionsfrukt
Pasta
Persika
Pizza
Plockmat
Potatis/Rotfrukt
Päron
Quinoa
Rabarber
Resa
Restaurang
Sallad
Shopping
Skaldjur
skor
smörgås
Smörgåstårta
Soppa
Svamp
Sås/Röra
Tabata
Take-away
Trädgård
Träning
Tårta
Upplevelser
Utflyktsmat
Varmrätt
Vegetariskt
Vin
Vätternrundan
Älgkött
Äpple
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar