Recept
Pajdeg:
Pajdeg:
50 g
smör
2 msk socker
½ tsk vaniljsocker
8 msk vetemjöl
Fyllning:
4 päron
2 msk vatten
1 msk päronkonjak (kan uteslutas men ger en fylligare smak)
½ dl socker
100 g mandelmassa
Servering:
2 msk pinjenötter
2 dl vispgrädde
½ tsk vaniljsocker
2 msk socker
½ tsk vaniljsocker
8 msk vetemjöl
Fyllning:
4 päron
2 msk vatten
1 msk päronkonjak (kan uteslutas men ger en fylligare smak)
½ dl socker
100 g mandelmassa
Servering:
2 msk pinjenötter
2 dl vispgrädde
½ tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ner mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 8 lika stora bitar, tryck ut degen i små smorda portionsformar. Ställ dem i kylskåp under tiden du gör fyllningen.
Skala, kärna ur och tärna päronen. Lägg päronbitarna i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Sjud tills päronen börjar mjukna. Tillsätt päronkonjaken. Riv mandelmassan.
Blanda päronbitarna med mandelmassan, fördela i formarna Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.
Låt formarna svalna något.
Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna. Vispa grädden med vaniljsockret.
Servera pajerna med vaniljgrädde och rostade pinjenötter.
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ner mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 8 lika stora bitar, tryck ut degen i små smorda portionsformar. Ställ dem i kylskåp under tiden du gör fyllningen.
Skala, kärna ur och tärna päronen. Lägg päronbitarna i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Sjud tills päronen börjar mjukna. Tillsätt päronkonjaken. Riv mandelmassan.
Blanda päronbitarna med mandelmassan, fördela i formarna Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.
Låt formarna svalna något.
Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna. Vispa grädden med vaniljsockret.
Servera pajerna med vaniljgrädde och rostade pinjenötter.
Och OJ så gottigt det var! Prova nu!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar