tisdag 9 april 2013

Rabarberdessert på italienska

Provade en ny efterrätt igår också... och en rätt nyttig sådan - kesella igen!

Grundreceptet hittade jag på arla.se men gjorde om det något då jag inte 
fick tag på Kesella med rabarber. Fick bli Kesella citron istället och så kokade 
jag ihop lite rabarberkompott!

Kesella citron är inte så syrlig som man kan tro, den är nog rätt sötad för att väga upp.
Hursomhelst är den nyttigare än t ex glass!

 Recept

4 pers

8 st italienska mandelskorpor
1 tsk konc fläderblomssaft
250 g  kesella citron
100 g rabarberkompott

100 g bär t ex björnbär

Koka ihop rabarberkompotten. Häll rabarberbitarna i en kastrull och tillsätt önskad mängd socker, ca ½ dl. Låter det koka ihop tills rabarbern mjuknat och blir till en tjock röra. Smaka av om mer socker behövs. 
Låt svalna något men det är gott om kompotten får vara lite varm när man äter den.
Dela skorporna i bitar och droppa över saften.
Varva kesella, rabarberkompott, skorpbitar och avsluta med
att toppa med bären.

 
Sötsyrlig efterrätt som  inte känns allt för mäktig och mandelskorporna
smakar underbart i kombination med resten!

Gottegott!
~~~~~~~~~~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar