Snabblagad purjolökssoppa med smarriga quesadillas som tillbehör!
Recept
4-5 pers
2
purjolökar
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
1 dl ris
2 dl vispgrädde
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
1 dl ris
2 dl vispgrädde
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
någon nypa cayennepeppar
100 g kabanoss
100 g kabanoss
Quesadillas:
2
dl riven västerbottenost
1 tsk timjan
8 tortillabröd (small)
1 tsk timjan
8 tortillabröd (small)
Ansa och strimla purjolöken, fräs den mjuk i oljan i en stor kastrull.
Pressa ner vitlöken
och krydda med spiskummin. Tillsätt ris, grädde och grönsaksbuljong.
Låt koka ca 10 minuter (eller enligt koktid på risförpackningen) smaka ev av med lite cayennepeppar men tänk på att korven ger lite hetta också.
Strimla kabanossen.
Strimla kabanossen.
Fördela ost och timjan på hälften av tortillabröden och lägg på ett bröd som ”lock” på varje. Stek dem i en stekpanna (utan matfett) ca 3 minuter på varje sida så att osten smälter. Skär dem i bitar.
Mixa soppan slät och servera med kabanoss och quesadillas.
Hade färsk timjan hemma så jag använde den, luktar ju så gott!!
vilken härlig blogg! kikade in här igår & blev helt fast! :))
SvaraRaderaÅh så kul att höra! :)
Radera