lördag 8 mars 2014

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

I veckan provade vi ett nytt recept jag hittade på Ica's hemsida, en kycklinggratäng sprängfulld med härliga smaker av vitlök, dijonsenap och basilika!

Som vanligt har jag ändrat och lagt till lite...jag ville ha mer tomater och basilika i än originalreceptet och Magnus som lagade maten tog det kloka beslutet att tillsätta lite riven ost, mums!
Och för att få naturligare mejerivaror blandar vi hellre vispgrädde med lika många delar vanlig mjölk, mycket bättre än matlagningsgrädde!

Recept

4 pers

600 g kycklingfilé
1 msk olja
salt och peppar
  2-3 tomater
1 kruka hackad basilika
3 msk dijonsenap
1½ dl grädde
1½ dl mjölk
2 vitlöksklyftor
1-2 dl riven ost, gärna västerbotten

4 port pasta tagliatelle 
 
Sätt ugnen på 200˚C.
Bryn kycklingfiléerna runtom i oljan så att de får en fin färg. Krydda med salt och peppar. 
Lägg dem i en ugnssäker form.

Skiva tomaterna och lägg på kycklingfiléerna. Strö över basilikan. 
Rör ut dijonsenapen med grädde och mjölk och pressa i vitlöken. 
Häll det över kycklingen. Sätt in mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills 
 kycklingens innertemperatur är 72˚C.

Servera tagliatellen till gratängen och någon god grönsak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar