Mums säger jag bara!
Här ska ni få ett recept på torsk som är lite annorlunda än vad man kanske vanligen gör med denna fisk men gudars så gott det är!
Den här bilden är kanske inte min stolthet men vet ni hur svårt det är att ta bra bilder den här årstiden... tur att vårljuset börjat ge sig till känna så smått, haha...
Recept
6 pers
2 pkt torskfile, ca 800 g
2 dl creme fraiche
1 burk pesto
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 citron, rivet skal och saft
1-2 dl parmesan, riven
salt & svartpeppar
Tillbehör:
Röd quinoa
Sockerärtor
Körsbärstomater
Tina torsken.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg torsken i en ugnssäker form, salta och peppra. Ev skårar du torskblocken något.
Rör ihop de övriga ingredienserna och fördela över torskblocken.
In i ugnen i ca 20-25 min eller tills fisken är genomlagad.
Servera t e x quinoa och kokta sockerärtor och delade körsbärstomater till.
Yummi för den härliga mustiga salta smaken parmesanosten och peston ger!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar