lördag 22 mars 2014

Moule Marinière och lite annat gott...

Igår kväll hade vi lite skaldjur och ostfrossa, så gott!
Vi lyxade till det med vätternkräftor, räkor, blåmusslor, vitlöksbröd, stilton, brie, vitlöksost och
parmesan i en härlig blandning med päronskivor, kapris, physalis, fikonmarmelad oså lite
gott vitt vin på det!

Musslorna tillagade jag efter receptet som går att finna på Ica's frysta blåmusslorpaket, de är riktigt bra de musslorna och man slipper borsta av skalen som man måste göra om man köper färska. 

Recept

1 pkt frysta blåmusslor, 450 g
1 msk olja
  2½ dl torrt vitt vin
1 schalottenlök
1 vitlök
salt, vitpeppar
ev lite cayennepeppar
1 kvist persilja
½ dl vispgrädde
2 msk hackad persilja

Hetta upp oljan i en kastrull/panna. Rör ner hackad schalottenlök och vitlök,
 låt fräsa under omrörning någon minut.

Tillsätt vinet, persiljekvisten, lite salt, vitpeppar och cayennepeppar om du vill ha lite extra sting. Koka upp och tillsätt musslorna. Koka under lock i 8-10 min.

Kasta de musslor som inte öppnat upp sig. Ta upp de andra och lägg i en djup skål, lägg gärna något typ av lock över så håller de värmen lite bättre.

Tillsätt nu grädden i musselspaden och koka ner tills halva mängden är kvar. Smaka av med mer salt och kryddor. Häll detta över musslorna och toppa med hackad persilja.

Sedan är det bara att njuta! 
Väldigt gott är att äta vitlöksbröd till och doppa det i den goda musselspaden, mmmmm!!!


 Vätternkräftor, love them!


Måste slå ett slag för Stilton, den underbara osten från England!
Fyllig, kraftig blåmögelost men ändå en fin, mjuk avrundning i smaken,
S U P E R G O D

Testa gärna att dricka portvin till denna ost, ger en fin balans mellan salt och sött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar