När man ändå grillar kött kan man ju lika bra passa på att grilla lite
grönsaker också, det är ju så gott!
Enkla tillbehör kan t ex vara grillad hel tomat och baconlindad sparris
Grillad tomat
Räkna med 1 tomat/person
raps/olivolja
flingsalt
Skölj, torka av
och klyfta tomaterna precis genom fruktköttet men inte så
mycket att
tomaterna öppnar sig. De ska hänga ihop vid stjälkfästet.
Pensla tomaterna med oljan.
Lägg tomaterna med stjälkfästet nedåt på
galler och ljumma dem.
Tomaterna ska inte vändas. Strö på salt.
Eller snitta precis genom tomaternas skinn runt om varje tomat.
Pensla hela
tomaterna och lägg dem på grillen.
Vänd och stek tills tomaterna börjar
mjukna. Strö på salt.
Baconlindad sparris
färsk sparris
bacon
ev lite citronsaft
Skölj sparrisen om den är smutsig. Bryt av fotänden där den lättast går av.
"Skala" stjälkarna lät med ett potatisskalare.
Lägg ihop sparrisen och droppa ev över lite citronsaft, syran höjer smaken på sparrisen, det är
inte meningen att sparrisen ska smaka bara citron, haha..
Linda en baconskiva runt varje sparris. Är sparrisen tunn kan man lägga ihop dem två och två och linda bacon runt.
Grilla tills bacon är genomstekt och lagom knaprig. Pensla på med lite grillolja under tiden.
Yummi, yummi!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar