Dags för ett inlägg eller vad säger ni? ;)
Hade hem en gäng härliga brudar för ett tag sedan.
Som drinktilltugg bjöd jag på de här läckra små ihopplockade
cocktailspetten, sött och salt i en härlig kombination!
Recept
16 st cocktailpinnar
150 g getost
½ kg melon
70 g lufttorkad skinka, prosciutto/serrano/parma
½ dl olivolja
1 msk pressad citron
1 tsk rivet citronskal
2 msk hackad basilika
16 små coktailpinnar
Skär osten och melonen i 16 kuber. Skär bort det vita ytterhöljet på osten.
Osten är lite meckig att skära i, den smular gärna sönder men det går om man är försiktig!
Rulla ihop varje skinkskiva lite löst och dela dem på mitten.
Vispa ihop olivolja, saft och skal av citronen samt hackad basilika och häll över osten.
Låt marinera i kylen en timma.
Trä upp skinka, ost och melon på coktailpinnarna. Ställ spetten
på ett fat och droppa ev över lite av marinaden men tänk på att det inte får droppa om dem sedan när gästerna ska äta dem.
Olivolja på finkläderna är ingen dröm!
Olivolja på finkläderna är ingen dröm!
Ta framspetten i god tid så de inte är för kalla vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar