lördag 14 februari 2015

Ceviche med lax & räkor - Matlagningskväll med vänner, del 1

Förrätten först då!

Recept

4 pers

200 g fryst laxfilé
500 g räkor med skal
1 blodgrape
3 salladslökar
1 lime
1 tsk finhackad chilifrukt
1 msk finhackad bladpersilja
1 msk finhackad koriander
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Annat gott att ha i är avokado eller gurka, det tillsätter man om man vill!

Viktigt att man använder lax som varit fryst minst 3-5 dygn för denna rätt. Det är syran från limen som kommer tillaga laxköttet.

Tina laxen och skär den i tunna strimlor/bitar. Skala räkorna. Filéa grapefrukten, dvs skär bort hinnan runt varje klyfta, pillergöra!! Skär dem i mindre bitar. Skiva salladslöken.

Blanda alla ingredienser i en bunke, pressa över limesaften och blanda väl. Låt dra i kylen i minst 1 timme.

Lägg upp i snygga glas, t ex martiniglas och servera några skivor vitlöksbröd till och mousserande vin passar bra som dryck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar