lördag 15 september 2012

Godaste äppelpajen

Igår åt vi en riktigt höstig efterrätt - äppelpaj!

Godast blir det på lite syrliga äpplen och några duster kanel över...

Det här receptet ger en lite halvseg, knäckig smak och är sååå god!

Recept
4-6 port

100 g smör
2 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 syrliga äpplen
½ tsk kanel

Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägg och mjöl och blanda väl.

Skala (jag lät skalet vara kvar då jag tycker det är vackrare) och skär i tunna klyftor. Lägg dessa i en smord pajform och pudra över kanelen. 

Klicka över smeten med hjälp av två skedar. 

Grädda i ugnens nedre del i 200 grader, 20-25 min.

Servera vaniljsås eller glass till.

Mumsfillibabba! =D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar