Puh, fredagskväll och vi har precis ätit lite gott här jag och mina grabbar... <3
Kassler, det är inget vi äter allt för ofta, vet egentligen inte riktigt varför, det är lätt att hantera och inte allt för svårt att hitta goda receptförslag på heller. Som detta recept, en gammal goding med lite nytt tillägg, vitlöksfrästa champinjoner och purjolök, slurp!
Recept
6 pers
1 rulle färsk smördeg
800 g kassler
200 g färska champinjoner
1 purjolök
200 g färskost med vitlökssmak
2 dl creme fraiche
1 dl finhackad persilja
3 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar
Ägg till penslingen
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva champinjonerna och purjon. Börja med att fräsa på champinjonerna, , salta och peppra något. När svampen börjar få lite färg, tillsätt purjo och 1 pressad vitlöksklyfta. Fräs på lite till, ställ sedan åt sidan.
Skär kassler i bitar.
Blanda ihop creme fraiche, vitlökssost, persilja och de andra 2 vitlöksklyftorna till en sås, peppra lite.
Rör nu ner kasslerbitarna och champinjoner/purjo i såsen. Häll detta i en ugnsform.
Rulla ut smördegen på en skärbräda, ställ formen ovanpå och skär ut ett lock med formen som mall. Lägg smördegslocket ovanpå röran i formen. Skär gärna ut småbitar och gör något fint mönster.
Pensla smördegslocket med uppvispat ägg.
In i ugnen ca 25-30 min.
Servera med ris och sallad.
Massor av härliga kolhydrater!! =P
~~~~~~~~~~~~
Å vad mumsigt och enkelt det såg ut.. spanar in på din blog nu och tänkte detta är ju en perfekt rätt att ta med till "sportstugan" :-) Kram på dig vännen!
SvaraRaderaPerfekt mat att förbereda och sedan bara värma på! =)
SvaraRaderaHa det så mysigt i sportstugan!
Kramar! <3