Hittade ett spännande recept på Allt om Mat igår som jag testade - Blomkålssoppa med parmachips och parmesanost - hur gott låter inte det!?
=)
Väldigt gott var det med chipset gjort på parmaskinka, bara låt torka i ugnen några minuter så har man fått ett krispigt flarn, toppen!
Här kommer receptet
4 pers
4 skivor parmaskinka, eller annan lufttorkad skinka för den delen..
500 g blomkål, färsk eller fryst
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1½ dl riven parmesanost
salt & svartpeppar
Dekoration:
Färsk bladpersilja
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg skinkskivorna mellan bakplåtspappor på en plåt. Ställ dem i övre delen av ugnen och torka dem till chips ca 8 min.
Ansa och bryt blomkålen i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek detta i en gryta med lite smör i några minuter.
Tillsätt vatten och buljongtärning. Lägg i blomkålen och koka den mjuk, 12-15 min om du använder färsk annars ca 3-4 min med fryst.
Mixa soppan slät och rör i parmesanosten. Smaka nu av med salt och svartpeppar.
Servera soppan med parmachips och bröd.
Garnera med bladpersiljan.
Vill man ha lite krämigare konsistens kan man tillsätta en skvätt grädde i soppan.
Riktigt lättlagat och gott!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar