onsdag 13 mars 2013

Blomkålssoppa med parmachips

Hittade ett spännande recept på Allt om Mat igår som jag testade - Blomkålssoppa med parmachips och parmesanost - hur gott låter inte det!?
=)


Väldigt gott var det med chipset gjort på parmaskinka, bara låt torka i ugnen några minuter så har man fått ett krispigt flarn, toppen!

Här kommer receptet
4 pers

4 skivor parmaskinka, eller annan lufttorkad skinka för den delen..

500 g blomkål, färsk eller fryst
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1½ dl riven parmesanost
salt & svartpeppar

Dekoration:
Färsk bladpersilja

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg skinkskivorna mellan bakplåtspappor på en plåt. Ställ dem i övre delen av ugnen och torka dem till chips ca 8 min.


Ansa och bryt blomkålen i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek detta i en gryta med lite smör i några minuter.

Tillsätt vatten och buljongtärning. Lägg i blomkålen och koka den mjuk, 12-15 min om du använder färsk annars ca 3-4 min med fryst.


Mixa soppan slät och rör i parmesanosten. Smaka nu av med salt och svartpeppar.


Servera soppan med parmachips och bröd.
Garnera med bladpersiljan. 

Vill man ha lite krämigare konsistens kan man tillsätta en skvätt grädde i soppan.

Riktigt lättlagat och gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar