Ibland vill man ha något lite annorlunda, festligare alternativ till t ex potatisgratängen eller den vanliga kokta potatisen då passar duchesse perfekt - små söta mostoppar med en massa gott i, mmmm!
Annars när jag gjort dessa duchesser har jag serverat en god laxbit med en otroligt god sherrysås men igår ville vi prova det till en köttbit, mörad ryggbiff - verkligen supermör!!
Blandade i lite hackad persilja i potatismoset då jag tycker persilja passar väldigt bra ihop med rött kött.
Här kan ni se hur ni lagar dessa underbara duchesser!
Recept
4 pers
8-10 potatisar
2 msk smör
2 äggulor
½ tsk salt
1 krm muskotnöt
Vispgrädde, ta en liten skvätt
½ dl persilja, hackad (kan uteslutas)
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisen och koka tills den är mjuk. Gör moset med t ex hjälp av en elvisp, blanda ner övriga ingredienser men var försiktig med mängden grädde så moset inte får bli för löst, då flyter mostopparna ut.
Smaka av med saltet och riven muskotnöt.
Häll moset i en sprits med stjärnformat munstycke och spritsa ut till lagom stora toppar på en bakpappersklädd plåt.
Gratinera i ugnen i ca 10 min eller tills de fått fin färg.
Till detta stekte vi en varsin fin köttbit, kryddad med salt och peppar och denna supergoda rödvinsås! Den måste ni testa! Den är verkligen en favorit!
~~~~~~~~~~
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar