Igår gjorde jag en ny kycklingrätt och satte ihop ingredienserna alldeles alldeles själv, tog helt enkelt bara det jag var sugen på...
=)
Creme fraiche med chili/paprikasmak hottar upp det hela lite, kolla in!
Recept
4 pers
Pasta, t ex tagliatelle
3 kycklingfiléer
200 g champinjoner, färska
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
7-8 skivor soltorkad tomat i lag
2 dl creme fraiche chili/paprika
2 dl creme fraiche
citron
blandad sallad, t ex rucola, babyspenat
salt & svartpeppar
Skiva champinjonerna och purjolöken. Stek champinjonerna i smör, salta och peppra lite, när de börjar ta färg tillsätt pressad vitlök och låt detta steka med en stund. Tillsätt purjolöken och stek allt en stund till, tills löken börja mjukna något.
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn dessa tills de är genomstekta, salta och peppra. Häll över svamp/lökblandningen och vänd runt allt så det blandar sig. Strimla soltorkade tomaten och tillsätt detta, blanda ner creme fraicherna och låt koka ihop, smaka av med lite pressad citronjuice, några teskedar.
Koka pastan efter beskrivning på paketet.
Vid servering:
Lägg upp några nävar sallad på en tallrik, lägg på pasta och toppa med kycklingröran.
Gott att ha lite kokt broccoli till också.
~~~~~~~~
Gott Gott !
SvaraRaderaBrukar göra nåt liknande och Icas paprika/chili creme fracihe är godare om man jämför med arlas ;-)
Den är även god som dip till chips eller grönsaker !!
Kram Monica
Är ICAs variant godare? Trodde det var samma innehåll fast olika burkar...? ;-)
RaderaKan tänka mig att paprika/chili- varianten passar bra som dip, tack för tipset!
Ha en bra kväll!
Kram, kram