söndag 29 juni 2014

Pasta Vongole

Igår blev det en snabblagad musselrätt med spagetti till middag, italienskt ut i fingerspetsarna.

Vi startade kvällen med några glas Bellini - persikojuice blandat med prosecco, mums!
Läskande minst sagt! Försökte förgäves få tag på vit persikojuice/puré men fick vara glad att jag ens hittade vanlig persikojuice kan jag säga, var nära att köpa färska persikor och göra puré själv!

Men nu till maträtten!

Recept

4 pers

1 kg vongole eller hjärtmusslor
20 st cocktailtomater
4 klyftor vitlök
1 knippe bladpersilja (använda vanlig)
0.5 st röd chili
500 g spagetti eller linguine pasta
  olivolja
2 dl vitt vin
  1 citron, skal
salt & svartpeppar

Parmesan

Om du inte köper frysta, förkokta musslor gör så här:
Lägg musslorna i välsaltat vatten, lika salt som västkustvatten, då spottar de ut eventuell sand.Häll av saltvattnet och spola musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.
Hacka vitlök och bladpersilja. Hacka chilin. Dela tomaterna i 4 klyftor vardera.
Koka pastan al dente i saltat vatten.

Fräs vitlök, hälften av bladpersiljan, musslor i olivolja i en kastrull. Krydda med salt och svartpeppar.
Slå på vitt vin, rör om och lägg på locket. Låt musslorna ångas cirka 2-3 minuter. 

Blanda i chilin, resten av bladpersiljan och rivet citronskal och tomaterna. 
Smaka av med ev mer salt och svartpeppar.

Rör ner pastan i musslorna och servera på ett stort fat, gärna med vitlöksbröd och/eller bruschetta.
Toppa rätten med riven parmesan,mmmm!!

 ...resten av proseccoflaskan slank ner till maten, passade perfekt!


 Vill du göra en Bellini?
Häll 1/3 persikojuice eller puré i ett champagneglas eller liknande.
Häll försiktigt på 2/3 prosecco.
NJUT!


    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar