torsdag 10 juli 2014

Chilikyckling med rödbetor och chevréost

 Vilket härligt semesterväder Sverige bjuder på!! Sol och värme så det både räcker och blir över, love it!!

Här är vi inne på första semesterveckan och det som skulle bli en lugn och vilsam sådan vände (som vanligt) till att vi drog igång ett litet projekt... kom på att vi ville fixa nya möbler till verandan, de vi hade var inte så bekväma att sitta i och det fick inte plats så många vid bordet och vi är ju oftast rätt många här när man räknar med alla barnen, deras vänner/flick/pojkvänner för att inte tala om när vi har våra vänner på besök. Kändes som det skulle vara trevligt om vi fick till ett möblemang som erbjuder alla en bra och skön sittplats runt bordet och att allt matchar. Därför 8 st nya stolar inköpta samt ett långbord under tillverkning! Det är det sistnämnda som avbryter vår vilsamma semester, nu är det som vanligt snickerier och målerier, haha... 

Ska visa resultat sedan men nu till något annat, här kommer recept på en ljummen kycklingrätt, passar bra i värmen och inte allt för mycket jobb att slänga ihop!

Recept

4 pers

2 port quinoa
½ kg färska rödbetor
4 kycklingfiléer
 1 påse babyspenat
1 pkt bacon
200 g getost
balsamvinäger
olivolja
pinjenötter
salt & svartpeppar

Marinad:
½ dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 vitlöksklyftor
1 msk honung
½ tsk sambal oelek


Blanda ihop marinaden och låt den tinade kycklingen marineras, tid efter tycke och smak.
 
Skala rödbetorna och skär i klyftor. Koka dem lagom mjuka, tar ca 20 min.
Koka quinoa efter anvisning på paketet.

Stek kycklingen i stekpanna i olivolja. Salta och peppra, ös över det mesta av marinaden så det verkligen gör sitt för att sätta smak, det blir lite karamelliserat, supergott! Låt kycklingen få färg, stäng sedan av värmen och låt kycklingen ligga kvar i pannan med lock över i ca 15 min. Det gör att den blir saftig och god och klar blir den men kontrollera gärna innan ni skär upp kycklingen i 1 ½-2 cm tjocka skivor.

Skär baconet i ca 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna. Lägg på hushållspapper så det får rinna av.

Lägg babyspenaten på ett stort fat och strö över den kokta quinoan. Lägg på rödbetorna, skvätt över lite olivolja och balsamvinäger. Fördela kycklingen över fatet och toppa med bacon, getost bruten i bitar samt pinjenötter. Eventuellt strör du över lite flingsalt och mer svartpeppar.


 SÅ gott!!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar