torsdag 31 juli 2014

Potatissallad med fetaost och örter och läskande melondrink

Hade ett recept på en potatissallad som låg och väntade på att bli testad, sist vi hade några vänner över passade jag på att prova den, lade till lite egna saker och kom på ännu mer ingredienser som skulle passa att ha i medan vi åt den, det här är slutresultatet, hoppas ni gillar den! :)

En krämig och god blandning av färskpotatis, creme fraiche, fetaost, rödlök, haricote verts, kapris, m,m...

Recept

4 pers

färskpotatis i lagom mängd för 4 pers
1-2 dl creme fraiche
100 g fetaost
haricote verts, några nävar
½ rödlök
1 dl persilja
1 dl gräslök
kapris
salt & svartpeppar

Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Bryt isär haricote verts och tillaga den i kastrull. Låt båda svalna.
Hacka lök, gräslök och persilja, blanda detta med creme fraichen i en vid bunke stor att rymma allt så småningom.

Dela potatisen i rätt stora bitar, tillsätt i creme fraiche-röran och rör försiktigt runt så det fördelar sig bra. Salta och peppra något men tänk på att feta och kapris ger mycket sälta också. 

Rör ner fetaosten, haricote verts och kapris efter tycke och smak. Smaka av och salta och peppra mer om det behövs.

Vid servering, lägg upp potatissalladen i en fin skål och dekorera med lite mer kapris och lite persilja.
Jättegott till grillat!

Till välkomstdrink hade jag gjort den här supergoda och läskande melondrinken! Passade perfekt i den stekheta värmen! 

Har delat med mig av denna drink tidigare i bloggen men den tål att upprepas!

Superenkel att göra och förbereds dagen före.
Recept
6-8 personer
1½ kg vattenmelon
1½ lime (rivet skal och saft)
2 msk socker
1½ dl Bacardi Grand Melon (går med annan sprit också naturligtvis)
Dekoration: myntablad & melonbit
Skär av en bit melon till varje glas och spara som dekoration. Skär resten av melonen i bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt skal och saft från limefrukterna och sockret, mixa tills det blir en jämn massa. Sila ev bort kärnorna och blanda ner bacardi. Förvara i frysen tills servering, bra att göra detta dagen innan och så tar man fram det ur frysen 30 min innan servering.
Skrapa med en sked och portionera ut i glas, dekorera med melon och myntablad.
 Barnen fick dock lite bubbel i form av Trocadero och jordgubbe

 En glimt av det nybyggda bordet...

 Till fördrinken hade vi bland annat en supergod getost som vi fick tag i av en slump på väg hem från västkusten. 

 Vi gjorde en avstickare vid en skylt där det stod att de hade glass gjort på gårdens ägg. Tänkte att det lät ju himla gott och passade oss perfekt! Och vilket ställe vi kom till, wow säger jag bara, allt de hade! Ekologiskt allt och närproducerat, knäckebröd och kexsorter, maränger, glass, ostar och korvar, marmelader och rapsolja i olika smaker! Hade kunnat köpt med mig hur mycket som helst!

Stället jag talar om heter Mäjens Glass & Maräng
Ta en titt på deras hemsida och är du förbi Gräsberg MÅSTE du åka dit!!

Getost med dragon, vitlök och rosépeppar från Skattegårdens lantost, sååå god!!

Ja, det blev en härlig kväll med goda vänner, 
precis så där mysig och avslappnad som man vill att sommarkvällar ska vara...
<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar