söndag 29 juli 2012

Ebbas Café och glass i stora lass!

Så där ja, då är man på hemmaplan igen!

Vi har verkligen haft en fantastisk vecka på Öland med toppenväder och fin stuga i en helt underbar miljö! Nu känns det helt OK att semestern är slut för denna gång och jobbet väntar i morgon. =)

En dag tog vi oss in till Borgholm där vi gick omkring och strosade. Vi kom in lite sent (tidsoptimister hela bunten!) så de flesta affärer var stängda, bara turistaffärerna öppna men det var kul att gå och kolla ändå och barnen var nöjda. Vi hade siktat in oss på att äta mat på Pappa Blå men det var sådan lång kö... det gjorde inte så mycket för vi snubblade över ett annat mysigt ställe - Ebbas Café. Först trodde vi att det bara var just ett café men det visade sig att de hade massor av god mat också! Stället var ändå lite speciellt för man  beställde och betalade framme vid kassan direkt, fick ta sin bricka och gå och sätta sig och vänta in maten. Lite ovanligt för den typen av maträtter men någon gång ska vara den första!

Magnus beställde plankstek med oxfilé...

... jag valde fläskfilé med potatisgratäng och lite baconbitar (gillar när de dekorerar med färsk rödbeta, både gott och vackert). Lättöl fick det bli till eftersom vi körde bil båda två. Iceslush är gott!

Me & the girls

Resten av veckan tillbringade vi mest vid Böda sand... vi var inte ensamma om att vilja njuta av sol och bad vill jag lova!Innan vi åkte över bron igen för hemfärd besökte vi Paradisverkstaden i Färjestaden... är man så nära MÅSTE man bara åka dit! Vi blev väl mottagna av taxen Nisse som springer omkring både inne i affären och utomhus... så gullig <3. 

Finns så mycket fint där inne så man blir ju alldeles sjuk... köpte mig en härlig ljusstake i vitt och ljungfärgat...

Passar så fint på det nymålade köksbordet!

Hemfärden blev lång då vi även ville hinna med ett stopp på glassrestaurangen Smultronstället i Söderköping. Att äta en glass där är en njutning för både ögat och munnen, SLURP!!

Kommer inte ihåg vad alla glassar hette men det här var i alla fall Vesuvius. Häftigt med rykande glass! =D

Skulle kunna fortsätta mala på med en ofantligt massa fler bilder men jag ska skona er, haha... avslutar men ännu en bild över en av de vackra solnedgångarna vi bjöds på...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar