onsdag 10 juli 2013

Chilifisk med cashewnötter

Här kommer ett trevligt recept på en fiskrätt som blir så himla god med
sambal oelek, lime och cashewnötter, mums säger jag bara!

Ett tips är att göra lite extra av cashewröran!
=P



600 g fryst fiskfilé t ex torsk eller hoki
1/2 tsk salt
50 g smör
1/2 dl ströbröd
1 dl grovhackade cashewnötter
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal och pressad juice av 1/2 lime
300-400 g körsbärstomater


Sätt ugnen på 225°C.
Halvtina fisken. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta.
Smält smöret och rör i ströbröd, nötter, sambal oelek, vitlök, limeskal och juice. Bre blandningen över fisken. Dela tomaterna och lägg bredvid.
Stek i mitten av ugnen i 20-30 minuter.
Servera med kokt ris och rivna morötter, gärna smaksatta med lite vitvinsvinäger och inlagda
vitlöksklyftor.
 Saften från tomaterna gör att det inte alls blir torrt som man kan tro annars när det inte
är någon grädde eller dyl med i rätten.

Det blir bara gott!
=D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar