onsdag 11 september 2013

Quinoa med fikon, serrano och mozzarella

Åhh testade ett sådant gott recept häromdagen!
Så fräscht och så gott! Passar både som egen rätt eller en del av en större buffé
fort går det att slänga ihop = extra plus i kanten!
Hittade det genom Allt om mat men lade till lite eget också...

Färska fikon, hur gott är inte det, slurp!

Recept

4 pers eller fler vid buffé

2 dl röd quinoa (fick inte tag på röd så jag tog vanlig)
250 g körsbärstomater
Några nävar färsk babyspenat
1 kruka färsk basilika
225 g mozzarella
200 g serranoskinka i tunna fina skivor
4 msk olivolja
4 fikon, färska
2 msk balsamvinäger
½-1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar

Koka quinoan enl anvisning på paketet. Låt kallna.
Halvera tomaterna, grovhacka basilikan, blanda detta tillsammans med quinoan och babyspenaten
på ett stort serveringsfat.

Forma skinkan till lösa rullar och lägg på fatet. Låt mozzarellan rinna av och skär den i skivor, 
fördela över fatet. Skär fikonen i klyftor och toppa med dessa.
Droppa över olivoljan och balsamvinäger. Strö på salt och nymalen svartpeppar.

Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar