onsdag 25 december 2013

Fräsch äppelsallad med Chevréost och valnötter

God fortsättning på er alla!
Hoppas ni hade en fin julafton igår.

Igår stod det traditionella julbordet framdukat, kan tänka mig att det är många som kommer 
fira jul idag också och äta ännu mer julmat. Tänkte tipsa om en fräsch sallad man kompletera
den vanliga julmaten med (är ju oftast lite dåligt med grönsaker på det traditionella julbordet...)

Det bästa med introduktionen av denna sallad var att både mor och svärmor gjorde klart att de INTE tyckte om getost men jag kan säga att båda ändrade sig efter att ha smakat denna sallad... =)


Sött dekorativt äpple med julhälsning

  Recept

½ påse rucola
½ påse babyspenat
2  äpplen (t ex Ingrid Marie)
½ Granatäpple
en bit getost, t ex ett pkt färdiginslagen bit
1 dl valnötter
olivolja
honung
mangobalsamico eller äppelcidervinäger 

Värm ugnen till 200 grader.

Skär granatäpplet i två delar och ta ur kärnorna ur ena delen.
Tips på hur man får ur kärnorna utan att de går sönder och skvätter saft över hela köket:

Dela på mitten, tryck halvan så den vrider sig ut och in, plocka av kärnorna med fingrarna ner i  t ex en burk.

Lägg rucola och babyspenat i en salladsskål eller stort fat. Skiva äpplena i tunna skivor, lägg över salladen.
Skvätt över olivolja och balsamico/vinäger i önskad mängd.

Bryt valnötterna grovt över en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Hyvla bort och kasta det vita höljet på getosten (valfritt) och bryt osten över valnötterna. Ringla över lite honung och baka av detta i ca 7-8 min. Låt svalna några minuter. Ta sedan en sked och ös detta över salladen, getosten ska fortfarande vara varm, godast då.
Strö över granatäpplekärnor. 

Riktigt mumma kan jag säga och den här salladen kan man naturligtvis servera resten av året också.

 Lite bilder från gårdagen...
 Så härligt att samlas alla kring bordet

 Sötaste tomta och tomtenissa kom på besök =)

 Lille Jax trivs i pakethögen..


Kvällens outfit


Ha en fortsatt fin julhelg,
kramar
<3

2 kommentarer:

  1. Tack för en jättefin blogg.
    Har fått en massa tips och ide´er på olika recept, som jag definitivt kommer att prova.
    Kommer tillbaka:)) /Mia

    SvaraRadera
  2. Tack Mia, det var kul att höra! :)

    Du är välkommen åter!

    SvaraRadera