Det är ju kräfttider just nu och till det smakar en kantarellpaj extra gott!
Den här brukar jag göra...med eller utan kräftor till... =)
Recept
Pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
2 msk iskallt vatten
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare. Mixa riktigt finsmuligt. Om degen känns för lös kan den stå i kylen ca 30 min innan du trycker ut den i en pajform, ca 27 cm i diameter.
Fyllning:
400 g gula kantareller
1½ msk smör
1-2 vitlöksklyftor
2 dl grovriven västerbottenost
3 ägg
2½ dl grädde
1 tsk salt
1-2 krm nymalen svartpeppar.
Stek den rensade svampen i smöret. När vätskan börjat försvinna, pressa över vitlöken och stek en stund till. Jag saltar och pepprar lite på detta också.
Strö ut osten i det ogräddade pajskalet. Fördela kantarellerna över.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll detta i pajskalet och grädda mitt i ugnen tills fyllningen fått fin färg och stannat, ca 35-40 minuter.
Servera med en god sallad.
TIPS! Blanda ner lite hackad dill i salladen, smakar fräscht och somrigt!
Ha en skön kväll!
Den är jättegod! Jessica
SvaraRaderaJa den är supergod!=)
Radera