fredag 3 augusti 2012

Chicken Italiano med pastasallad!

Go' kväll på er!

Sitter ni och fredagsmyser lite kanske? Här har vi precis avslutat middagen, blev en gammal favorit...


Recept
ca 6 personer

1 kg kycklingfilé
100 g parmaskinka (6-7 skivor)
1 citron (rivet skal & 1 tsk saft)
5-6 kvistar rosmarin
1 mozzarellaost (125 g)
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1½ dl vitt vin

Tina kycklingen om den är fryst.
Tvätta citronen och riv skalet och pressa ur 1 tsk saft. Ta loss barren på 3-4 kvistar rosmarin och finhacka.
Skär mozzarellan i små träningar och blanda med olja, citronjuice och -skal, rosmarin, hälften av saltet och svartpeppar. Pressa i vitlöksklyftan.



Putsa kycklingfiléerna och skär en ficka i varje, fyll fickorna med mozzarellaröran. Hetta upp oljan och stek tillsammans med resten av rosmarinkvistarna, salta och peppra ytterligare. Tillsätt vin och sänk värmen. Låt småputtra under lock i ca 10-15 minuter.



Lägg ut en skinka/filébit på fat och rulla in filén. Mozzarellaröran (det är där den goda smaken sitter) rinner ut något under stekningen så se till att lägg på lite på varje filébit innan den rullas in i parmaskinkan. Ös på med lite sky.



Pastasallad


Recept
ca 6 personer

500 g penne
100 g pecorino eller vällagrad parmesan
2 pkt körsbärstomater
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
Salt & Peppar

Koka pastan enligt anvisning, skölj den i kallt vatten så den svalnar. Hacka vitlöksklyftan och blanda med oljan, salta och peppra. Häll detta över pastan och rör runt.

Hacka basilika, dela tomaterna på mitten, riv osten. Blanda ner i pastan, smaka av med mer salt och peppar, helt nymalen.

 Servera med lite goda grönsaker, mums!

Nu ska vi mysa med lite god efterrätt, recept kommer... =)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar