lördag 25 augusti 2012

Kräftfiske

Hej på er!

Nämnde häromdagen att jag hoppades på fint väder för fredagskvällen för att vi skulle göra något mysigt och roligt... fint väder fick vi inte men mysigt och roligt var det ändå! 

Så vad vad det nu vi pysslade med? Jo kräftfiske naturligtvis! =D

Blanda ner en flaska öl när du kokar kräftorna, ger en härlig fyllig smak!

Fångsten blev rätt blygsam och jag fick en regntvättad Iphone - regnjacksfickan höll INTE tätt!! :-/
Tur jag har en sambo som är duktigt på att skruva elektronik, ser ut som det klarat sig, puh! När Magnus skruvade av bakstycket var det vattendroppar ÖVERALLT! Den fick ligga och torka över natten och nu går det att få igång den igen! =)

Och nu är kräftorna kokade också, luktar ljuvligt i köket! 

Recept

                                                                20 st  (ca 1 kg)
                                                                        2,5 l 
                                                                       1 dl 
                                                                    5-7 st 
                                                           1 knippa(en) 
                                                          1 flaska(or)  , gärna mörkt
Skölj kräftorna i rikligt med kallt vatten och kontrollera att de är levande. Koka upp vattnet tillsammans med salt och dill, lägg i sockerbitarna och slå i lättölen. OBS. Det blir inte bättre om du använder starköl, det är den torra maltsmaken som är det viktigaste. Lägg ner 8-10 kräftor i taget i det häftig kokande vattnet. Täck med lock. När vattnet åter kokat upp kan en ny omgång kräftor läggas i. Lägg rikligt med dill ovanpå sista omgången kräftor och lägg åter på locket.
Koktiden från det att vattnet kokat upp på nytt, är ungefär 8-10 minuter.
 Ta av kastrullen från värmen och kyl av den direkt, gärna med hjälp av rinnande kallt vattenbad.  Allra bäst resultat får du om du kokar kräftorna dagen före skivan och låter dem stå svalt i sitt spad över natten. 
Vid avnjutning - lägg upp kräftorna vackert på ett fat.
Till kräftorna smakar det ju gott med en matpaj.. prova den här västerbottenpajen eller den här supergoda kantarellpajen vetja! =D

Har hunnit med en sväng på den lokala marknaden idag också, köpte allt lite saker men inte mycket på själva marknaden utan i de vanliga fina affärerna. Är verkligen ingenting för marknader, mest bara krimskrams som vi säger här, haha...

Söta strumpor från Cream, ny svampkorg och en fin tandborstmugg

Nu ska jag mysa en skön och lugn lördagskväll med hjärtat. <3




Ha en superskön lördagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar