God kväll!
Igår åt vi en sådan god räkomelett med sååå goda tillbehör att jag bara måste dela med mig!
Receptet kommer ifrån Ica Buffé men jag twistat till den på några små punkter... =)
Recept
Avokadoröra:
2 avokado
4 tsk färskpressad citronjuice
4 tsk olivolja
2 vitlöksklyfta
salt & peppar
Dela och kärna ur avokado. Gröp ut och mosa köttet tillsammans med citronjuice, olivolja och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
4 tsk färskpressad citronjuice
4 tsk olivolja
2 vitlöksklyfta
salt & peppar
Dela och kärna ur avokado. Gröp ut och mosa köttet tillsammans med citronjuice, olivolja och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
Vitkålssallad:
5 dl finstrimlad vitkål
1 dl finstrimlad persilja
vitvinsvinäger
olivolja
ev lite salt
gojibär torkade
Blanda vitkål och persilja med vinäger, salt och olivolja. Strö över gojibär.
1 dl finstrimlad persilja
vitvinsvinäger
olivolja
ev lite salt
gojibär torkade
Blanda vitkål och persilja med vinäger, salt och olivolja. Strö över gojibär.
Dill- och räkomelett:
4 st
8 ägg
1 dl vispgrädde, drygt
½-1 tsk salt
1-2 krm nymalen svartpeppar
1 dl finskuren dill
1 kg räkor (vikt oskalade)
smör
finskuren dill till garnering
Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. Rör ner dillen.
Värm smör i en liten stekpanna. Häll i äggsmeten, ca 1 dl per omelett.
När omeletten börjar stelna, lägg räkorna över halva omeletten. Vik över den andra halvan över räkorna och låt dem bli varma.
Toppa omeletten med lite finskuren dill, servera med vitkålssalladen och avokadoröran.
Så fräscht och så gott!!
~~~~~~~~~~~~
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar