tisdag 5 november 2013

Kesobröd - LCHF

Det här med LCHF är absolut ingenting jag lever efter (tycker för mycket om ALL mat för att kunna välja bort något, haha!) men klart är att olika recept med just den inriktningen verkligen ploppar upp som svampar ur jorden just nu!

Blev nyfiken på det här brödet efter att ha läst om det på denna blogg som jag precis börjat kika på
så smått  56kilo

Var tvungen att testa!

Verkligen jättegott så testa ni med!

Recept

 Mixa:
250 g keso
6 ägg

Rör ihop:
2 msk fiberhusk
5 tsk bakpulver
3 msk kokosmjöl
1½ dl mandelmjöl
8 msk kruskakli el. fibrex
1 dl solroskärnor
½ dl hackade nötter (jag valde paranöt)
4 msk kokosolja (t ex Kung Markatta)
½ tsk salt 
Ev vallmofrön

Sätt ugnen på 200 grader.

Mixa keso och ägg med stavmixer så der blir en jämn smet.
Blanda ihop övriga ingredienser och tillsätt ägg/kesomixet.
Häll i en smord form och strö gärna över lite vallmofrön, så gott!

Grädda 20 min.

Godast är det att äta brödet varmt, går även att rosta!


250 gram keso
6 ägg
Rör ihop:
2 msk fiberhusk
5 tsk bakpulver
3 msk kokosmjöl (Aman prana)
1,5 dl mandelmjöl (Jag använder Sellton)
8 msk kruskakli (går att ersättas med fibrex)
1 dl solroskärnor
0,5 dl blandade hackade nötter
4 msk deodoriserat kokosfett
lite salt
Blanda ihop allt och häll i smord form. Strö eventuellt vallmofrön ovanpå. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
- See more at: http://56kilo.se/lordagsfrascht-basta-kesobrodet/#sthash.37xovcgt.dpuf

Mixa:
250 gram keso
6 ägg
Rör ihop:
2 msk fiberhusk
5 tsk bakpulver
3 msk kokosmjöl (Aman prana)
1,5 dl mandelmjöl (Jag använder Sellton)
8 msk kruskakli (går att ersättas med fibrex)
1 dl solroskärnor
0,5 dl blandade hackade nötter
4 msk deodoriserat kokosfett
lite salt
Blanda ihop allt och häll i smord form. Strö eventuellt vallmofrön ovanpå. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
- See more at: http://56kilo.se/lordagsfrascht-basta-kesobrodet/#sthash.37xovcgt.dpuf
Mixa:
250 gram keso
6 ägg
Rör ihop:
2 msk fiberhusk
5 tsk bakpulver
3 msk kokosmjöl (Aman prana)
1,5 dl mandelmjöl (Jag använder Sellton)
8 msk kruskakli (går att ersättas med fibrex)
1 dl solroskärnor
0,5 dl blandade hackade nötter
4 msk deodoriserat kokosfett
lite salt
Blanda ihop allt och häll i smord form. Strö eventuellt vallmofrön ovanpå. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
- See more at: http://56kilo.se/lordagsfrascht-basta-kesobrodet/#sthash.37xovcgt.dpuf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar