God kväll på er!
Idag kokar vi ärtsoppa i huset, något som jag aldrig gjort tidigare men Magnus ville
vi skulle göra det (stor ärtsoppsälskare!) så vem är jag att neka, klart han ska
få lite ärtsoppa! Så nu stor en STOR kastrull på spishällen och puttrar... kommer bli
soppa för ett helt kompani tror jag, haha...
Nog om det, nu till kvällens receptutdelning -Torskgratäng med smak av apelsin och curry,
riktigt trevlig rätt med lite annorlunda smaksättning på torsken, det här måste ni prova!
Recept
4 pers
600
g torsk
900 g fast potatis
1/2 purjolök
2 morötter
1 msk smör eller margarin
2 tsk curry
1 msk tomatpuré
1dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
rivet skal och saft av 1/2 apelsin
2 dl crème fraiche
salt och peppar
900 g fast potatis
1/2 purjolök
2 morötter
1 msk smör eller margarin
2 tsk curry
1 msk tomatpuré
1dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
rivet skal och saft av 1/2 apelsin
2 dl crème fraiche
salt och peppar
Tina fisken.
Sätt ugnen på 180˚C.
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva morötterna.
Skär torsken i portionsbitar, och lägg dem i en ugnssäker form, salta och peppra.
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva morötterna.
Skär torsken i portionsbitar, och lägg dem i en ugnssäker form, salta och peppra.
Fräs grönsakerna i matfettet en stund. Rör ner curryn och tomatpurén och låt puttra ytterligare någon minut. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen. Rör ner apelsinsaft och -skal i grytan tillsammans med crème fraiche. Låt koka upp och smaka av med lite salt och peppar om det behövs.
Häll såsen över fisken och tillaga i ugnen i ca 20-25 min eller tills fisken är genomstekt.
Servera torsken med pressad potatis som du blandat med lite hackad gräslök,
salt, peppar och lite smörklickar i, mmmmuuumsss!
Servera torsken med pressad potatis som du blandat med lite hackad gräslök,
salt, peppar och lite smörklickar i, mmmmuuumsss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar