måndag 16 april 2012

CrossFit - Yeah!

Provat något så grymt rolig träningsform i kväll - CrossFit! Funktionell träning, kondition och styrka varvas i snabbt tempo - du tävlar endast mot dig själv.Har kört EFIT tidigare, det bygger på samma principer men är lite snällare. De övningarna vi gjorde ikväll kändes igen från EFITEN men tyngre och jobbigare. Har provat Kettlebells på riktigt nu också, gillar dem, måste nog köpa mig en sådan att ha här i hemmagymmet, 12 kg skulle nog vara lagom för mig tror jag...

Lite suddig bild men det är i alla fall jag...
Anledningen till varför jag tog mig in till Örebro för att testa detta var för att en kompis, Marit, tränar där. Idag var det "Ta med en kompis-dag" och tur hade jag att Marit tänkte på lilla mig då! =)

Vi körde ett tekniskt enkelt träningspass idag, de vill väl inte avskräcka nybörjarna direkt... men jobbigt och kul var det!!


Många konstiga benämningar på övningarna, t ex "Burpees"... "Rapningar" eller? ...haha... med tanke på att det går ut på att slänga sig platt på bröstet ner i golvet för att sedan snabbt ta sig upp igen och göra en klapp över huvudet, 20 ggr, så kan jag tänka mig att det kan framkalla en och annan rap.. ;-)

Woarrr!!!

Den här träningsformen passar mig perfekt, fullt ös och svettig till tusen när man är färdig. Det ska kännas att man tränat, No pain - No gain!


Det här vill jag också kunna göra så småningom! Bra jobbat Marit!!

Vill ni veta mer om CrossFit och vad de erbjuder i Örebro kika in här

Jag kommer åka tillbaka till gymmet igen men kommer även sätta igång med lite CrossFit-träning hemma. Träningstidningen iFORM har lagt ut de här fina träningspassen http://iform.se/traning/styrketraning/crossfit-fa-en-ny-kropp-pa-rekordtid passar prefekt för hemmaträning!

Hasta la vista babies!

2 kommentarer:

 1. Ja crossfit är en så otroligt rolig träningsform!!!! Nu ska vi bli starka!! Kul blogg! Den här kommer jag att följa och rekommendera! Lycka till med den! Kram Josefine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Josefine, håller med dig till punkt och pricka! Otroligt kul och starka ska vi bli!

   Roligt att du tycker om bloggen och att du vill "hänga med"! =)

   Kram, kram

   Radera