torsdag 16 maj 2013

Fiskgratäng med kräftost

Idag tänkte jag bjuda på ett recept som Magnus brukar laga ibland - 
en fiskgratäng med käftost, lök och paprikapulver b la,
jättegott!

 Recept

 4 pers

400 g vit fisk, t ex torsk/hoki
3 dl gräddfil
200 g kräftost
1 gul lök
salt
citronpeppar/svartpeppar
paprikapulver
ströbröd

Sätt ugnen på 200 grader.
Tina fisken något om den är frusen. Skär 2 cm tjocka skivor och lägg i en smort form,
Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Hacka löken och strö över fisken.
In i ugnen ca 15 min.



Rör under tiden ihop kräftosten med gräddfilen, häll detta över fisken och strö över ströbröd.
In i ugnen igen tills fisken är genomlagad, ca 15 min till. 

Fanns inte kräftost sist så det fick bli en räk- och kräftost istället.
OK, men bäst med enbart kräfta tycker jag.


 Krämigt och gott!
~~~~

Lovade ju att jag skulle visa er när mina små frön börjat gro...
tyvärr hann en liten snabb kattunge knapra i sig de små bladen direkt, haha...
nu har jag ställt undan allt på lite olika, mindre lättillgängliga ställen så jag hoppas
de återhämtar sig!!

=)

4 kommentarer:

  1. Det här måste jag testa, ser himlans gott ut! / Lena.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vad kul! Det är jättegott! :)

      Radera
  2. Jättegott, det tyckte både vuxna och barn.
    Jag ersatte en del av paprikakryddan med chilli (paprikan tog slut).
    Vi hade potatismos till och det funkade kanon (rekommenderas).


    /Patrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att ni tyckte om det Patrik!

      Kan tänka mig att lite chilikrydda sätter lite extra piff på det! Den ska jag prova!
      Potatismos är gott!! =)

      Radera