söndag 5 maj 2013

Ryggbiff med ädelost

Måste dela med mig av denna enkla men ack såååå goda middag som vi
åt igår kväll jag och Magnus.

Stek en köttbit eller två i stekpannan, vi valde mörad ryggbiff, en klick ädelost som får smälta ner
över köttet och ugnsrostade rotfrukter, mmmm säger jag bara! Vad den osten blir bra tillsammans
med kött!!!


För 4 personer

Köttet:

4 skivor mörad ryggbiff (eller valfritt kött, oxfilé passar himla fint också!)
Salt & nymalen svartpeppar
1 st (140 g) Kvibille ädel special 45%  
Ev creme fraiche

Hetta upp stekpannan och stek 2 skivor åt gången så håller sig pannan ordentligt het.
Salta och peppra på båda sidor under tiden.
Tanken är att snabbt få ytfärg medan kärnan i köttet fortfarande ska vara lite rosa.
När köttet fått färg, skär skivor av osten och lägg detta över köttet.
På med ett lock och sänk temperaturen så att köttet inte blir för välstekt men lagom för att
hjälpa osten smälta något.
Vill man ha lite mera sås kan man klicka över lite creme frache i pannan också.


Rotfrukterna:

400 g fryst klyftpotatis
3 morötter
½ rotselleri
1 röd lök
Färsk timjan
Salt & nymalen svartpeppar
Olivolja

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala morötter och rotselleri, skär i lagom stora bitar/klyftor.
Blanda ihop med klyftpotatisen på en ugnsplåt, ringla över lite olivolja.
Salta och peppra.
Bryt även över lite färsk timjan.
In i ugnen i ca 15 min.

Rör om, tillsätt ev lite mer olivolja och strö över rödlöken som du skalat och skärt
i klyftor.
Ändra ugnen till varmluft och tillaga allt ca 15-20 min till tills det fått färg och krispig yta.
Bryt gärna över lite färsk timjan vid servering.

GudaGott!!
~~~~~~

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar