fredag 10 maj 2013

Lax -och räkrulle - bästa utflyktsmaten!

Den här tunnbrödsrullen gör vi ofta när vi ska till stranden en dag eller kanske tar en båttur på sjön
och man behöver ha med sig lite ätbart...behändigt att ta med och vansinnigt gott!!

Innehållet brukar jag variera lite men ungefär så här kan det se ut...


 Lite svårt att säga exakt mängd på allt, det är ju lite hur man vill ha det.
Jag listar ner alla ingredienser så ser du i alla fall vad jag brukar ha i!
=)

Innehåll:

Tunnbröd
Skivad lax, kallrökt eller gravad
Räkor
Ägg, kokt (½-1 ägg/tunnbröd)
Romröra
Röd lök eller purjo
Rucola
Dill
Ev lite cayennepeppar

Koka äggen och skiva. Skiva även löken.
Lägg en näve rucola på varje tunnbröd som en rand i ena änden av brödet, fortsätt med en skiva lax och 
klicka på lite romröra efter tycke och smak.

Fördela äggskivor, lök och räkor - fortfarande i en rand - på brödet.
Avsluta med att strö över lite hackad dill och lite cayennepeppar om du vill ha lite studts i det.
Rulla ihop brödet till en rulle.



 Brukar kladda lite romröra vid andra änden innan jag rullar ihop brödet också, så håller det ihop bättre.


Ät och njut!
~~~~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar